Pelspleje

Pelspleje af din kat

Katte er meget stolte af deres udseenede og bruger gerne meget tid på at vaske deres pels. Det er meget sjældent man ser en snavset kat.

Men nogen gange må vi give dem en hjælpende hånd. Katte med kort pels kræver betydeligt mindre end de katte med lang pels. Men de skal stadig gennemses ind i mellem.

Katte med lang pels

Har mere brug for hjælp til at vedligeholde deres pels, fordi de har mere tilbøjelighed til at holde på snavs eller blive sammenfiltret. Sæt god tid af til det så det også bliver en hyggelig stund for Jer begge.

7 gode tips

 1. Begynd at børste din kat i en tidlig alder. Det giver den følelsen af noget rart
 2. Børst altid din kats pels i pelsens gro retning
 3. Lad børster og kamme ligge i nærheden af kattens sovested. Så kan du hurtigt gå i gang mens den er døsig
 4. Hav altid lækre godbidder klar som belønning når det går godt
 5. Katte fornemmer hurtigt dit humør, så vær rolig og selvsikker
 6. Hvis din kat synes det er ubehageligt så start op med vores striglehandske. Det giver en følelse af nus
 7. Nok er nok. Så hvis du oplever din kat ikke vil mere, så lad den gå. Ellers vil den huske det til næste gang

PELSREDSKABER

Viser alle 30 resultater

Pelspleje af Ragdoll, Main Coon mv

Negleklip

Det er meget forskelligt hvor ofte en kat har brug for at få klippet klør. En udekat klarer det som regel selv mens en indekat skal have dem klippet ca en gang om måneden.
Sæt din kat på skødet og når den er rolig tager du en pote af gangen. Tryk på poten så neglen kommer frem. Klip herefter, men kun det yderste af neglen. Når din kat bliver utålmodig stopper du.

Øre- og øjenpleje

Hvis din kats øjne løber, skal du dagligt bruge en øjenrens serviet til at tørre det væk. Brug evt tårestibe fjerner hvis det har misfarvet pelsen.

Kig også din kats øre igennem for voks og snavs. Brug ALDRIG ørepinde. Brug i stedet Ørerens servietter som du kan bruge på din finger. Så har du føling med det og din kat vil synes det er rart. Hvis du skal have løsnet ørevoks længere nede i øret bruger du Diafarm katte ørerens.

Tandpleje

Katte skal have passet deres tænder. Når du giver din kat tørkost hjælper det med at rense tænderne når den tygger de hårde foderkugler. 

Pleje af din kat hvis den har kort pels.

Start med at køre en fin kam gennem din kats pels, mens du holder øje med små sorte prikker der kan indicere lopper. Undersøg også for små buler i hulen som kan være flåter. Hav altid en flåtfjerner liggende sammen med de andre ting du bruger. Slut med en omgang børstning af din kat. Du kan bruge enten Striglehandsken, Furminator CurryComb eller B&B´s favoritbørste.

Katte med kort pels behøver ikke blive plejet mere end en eller to gange om ugen, men gør det hver uge – Så din kat bliver vant til det

Pleje af din kat hvis den har lang pels.

Brug en Bred kam til forsigtigt at løbe pelsen igennem. B&B karbonkammen er antistatisk, og den er perfekt til lang pels der ikke ikke skal slides. Bruges til udredning af filt og knuder f.eks. i faner, på brystet og i halen. En anden rigtig god hjælper er FURminator Filtfjerner som fjerner sikkert og let knuder i filtret pels. Brug evt Karten eller B&B favoritbørsten først da den går fint til bunden og trækker de naturlige fedtstoffer med ud i pelsen, derved efterlader den ekstra shine og blødhed.

Husk at checke for flåter og lopper

Badning af din kat.

Langhårs katte har oftere brug for et bad end korthårs katte har. De fleste katte er ikke lykkelige for et bad, men hvis du starter med at lære den det fra killing, vil det gå bedre.
Start med at fylde ca 4 cm vand i karret. Vandet må ikke være for varmt eller for koldt. Herefter begynder du stille og roligt at gøre din kat våd med bruseren. Start nede fra halen og langsomt op gennem kroppen. Når den er helt våd bruger du en god katteshampoo. Alle vores shampooer på siden er egnet til katte (Også dem med hund på) Det er godt at bruge

Sådan gør du

 • Tag vaskehandskerne på, gør hund og handsker våd, kom en lille klat ufortyndet shampoo på handskerne og skum det op i handskerne
 • Masser katten på hele kroppen
 • Når kroppen er masseret grundigt ind i shampoo, skyl, gentag proseccen med en smule mere shampoo
  “hvorfor 2 gange?” Første gang affedter du katten, og 2 gang du vasker opnås den optimale effekt for både pels og hud.
 • Når du har vasket 2 gang skyller du grundigt.
 • Efter badet skal du tørre din kat. Hvis din kat har tyk pels (Som f.eks Perser) skal du ikke lade den lufttørre. Brug i stedet B&B blower og børste. Den kan du friserere med samtidig med du tørrer katten
DIN KURV
//
Din kurv er tom
0
//